Vérvétel Budapesten a 13. kerületben

2016-08-10 by himgmedical
vervetel-1200x600.jpg

Bővebben a vérvételről

A vérvétel az egyik legalkalmasabb módja, hogy feltérképezze szervezete állapotát, segítségével információt kaphat az esetleges betegségek kialakulásáról, mielőtt azok még komolyabb stádiumba lépnének. Továbbá a vérvétel segítségével tájékozódhat a már kialakult betegségek kezelésének eredményéről is. A vérvételhez nincs szükség beutalóra, a vizsgálatot nem csupán orvosa kérheti, hanem Ön is, amennyiben ellenőrizni szeretné egészségi állapotát. Jelentkezzen be hozzánk vérvételre Budapesten a 13. kerületben, ahol várakozás, sorban állás nélkül elvégezzük a laborvizsgálatot.

vérvétel-Budapest-13-kerület

Mikor ajánlott a vérvétel?

– orvosi utasítás esetén

Amennyiben orvosa küldi Önt vérvizsgálatra, az általa kért minta alkotóelemeinek mennyiségét, minőségét vizsgáljuk 13. kerületi vérvételi központunkban. Mintájának értékekeit az egészséges értékekhez hasonlítva információt nyerünk az Ön állapotáról. Ezek alapján következtethető, hogy mely kórképek okozhatják a szervezetében lezajló változásokat.

Orvosa vérvizsgálatot rendelhet el terápia vagy kezelés monitorozása érdekében is. Ez esetben mindenképp javasolt az időközönkénti vérvételt, vérvizsgálatot azonos laboratóriumban végeztetni. Ennek oka, hogy a különböző laborok mérési módszerei, határértékei eltérőek lehetnek, ami ellehetetleníti az eredmények összehasonlítását.

– panaszok, tünetek jelentkezése esetén

13. kerületi vérvétel és laborvizsgálati klinikánkra látogatva konkrét tünetekre, betegségekre vagy akár életkorra összeállított vizsgálati csomagot is választhat. Abban az esetben, ha nem tudja mely vizsgálatokra lehet szüksége, foglaljon időpontot, és kérjen tájékoztatást szakképzett kollégáinktól.

– bizonyos életkor felett

Bizonyos életkor felett is érdemes lehet vérvizsgálatot végeztetni. Az életkor előrehaladtával ugyanis bizonyos betegségek előfordulásának lehetősége fokozódik, ilyen lehet például a prosztata betegségei.

– túlsúly esetén

– vérnyomási problémák esetén

– tartós fáradtság, állandó stressz, visszatérő gyulladás, vagy fertőzés esetén

– káros szenvedélyek, rossz szokások esetén

– családban előforduló örökletes betegségek esetén (cukorbetegség, trombózis stb.)

Vérvizsgálattal már kezdeti stádiumú betegségek is kimutathatók, akár már azelőtt is, hogy a szervezet erről bármilyen jelzést adna az érintettnek. A korai diagnosztizálásnak a kezelés szempontjából minden betegség esetén nagy jelentősége van. Ezért a szervezet megfelelő működésének ellenőrzése végett ajánlott évenkénti-kétévenkénti vérvételen részt venni. Fokozottan igaz ez abban az esetben, ha a családban korábban előfordultak bizonyos betegségek, úgy mint: cukorbetegség, daganatos megbetegedések, trombózis stb.

Jelentkezzen be hozzánk vérvételre Budapesten a 13. kerületben, ahol várakozás, sorban állás nélkül elvégezzük a laborvizsgálatot.

Vérvétel előtti étel-/ital-/gyógyszerfogyasztás

1. Vérvétel előtti folyadékfogyasztás

A vérvétel előtt (sőt, már az azt megelőző napon is) ajánlott a bőséges folyadékbevitel. Gyakori tévhit, hogy a vérvétel előtt, ahogyan ételt, úgy italt sem szabad fogyasztani, ez azonban nem így van. Ha a vérvétel előtt fél órával megiszik egy nagy pohár szénsavmentes vizet, könnyebbé válhat a vérvétel.

2. Vérvétel előtti étkezés

Teljes vérkép készítése esetén fontos, hogy a vérvételt megelőző 9-12 órában már semmit se egyen, azzal ugyanis könnyen megmásíthatja a vérvétel eredményét (különös tekintettel a vércukorszintre és a vérzsírszintre). Ha netalán mégis evett, arról mindenképp tájékoztassa az orvost.

3. Gyógyszerek bevétele a vérvétel előtt 

A vérvétel előtt a rendszeresen szedett gyógyszereket vegye be nyugodtan, erről azonban tájékoztassa az orvost.

Jelentkezzen be hozzánk vérvételre Budapesten a 13. kerületben, ahol várakozás, sorban állás nélkül elvégezzük a laborvizsgálatot.

Vizsgálatra jelentkezés

Válasszon laborvizsgálati csomagjaink közül, és mérje fel egészségi állapotát!

Jelentkezzen vizsgálatra az alábbi telefonszámon: +36 30 207 4588

Vérvétel Budapest 13. kerület.