A hajbeültetésről

2016-08-25 by himgmedical

A hajbeültetés a kozmetikai sebészet alá tartozó ágazat, egy olyan sebészeti eljárás, melyet a kopaszság, vagy hajhullás (alopecia) kezelésére alkalmaznak.

A hajbeültetés azoknak a férfiaknak és nőknek ajánlott, akik jelentős hajhullás, hajritkulás miatt olyan kopasz foltokkal, vagy megritkult hajas területekkel rendelkeznek, melyeken megszűnt a hajnövekedés.

hajbeultetesi-klinika-2

A hajbeültetési beavatkozás a kopaszodó felület mértékétől függően néhány órát, vagy akár két egymást követő napot is igénybe vehet. Az átültetett hajszálak, a hajbeültetést követően máris növekedésnek indulnak, azonban néhány hét után egy természetes folyamat részeként kihullnak. A bőrben maradó hajhagymák ezt követően gyorsan regenerálódnak, és három hónap után beindul a hajnövekedés, amely körülbelül 1 centiméteres hosszgyarapodást eredményez havonta. A hajbeültetés végső eredménye nagyjából 8-12 hónap után lesz látható.

A hajbeültetés során átültetett hajszálak a beavatkozást követően garantáltan növekedésnek indulnak, így az eredmény tökéletes megjelenést fog biztosítani viselője számára.

A hajbeültetés eredménye nem azonnali, ezt azonban kárpótolja a tény, hogy az eredmény egy életen át kitart. Akár már egyetlen alkalom elegendő lehet ahhoz, hogy egy életre leszámoljon a kopaszodással! A hajbeültetés napjainkban a létező leghatékonyabb és legtartósabb kopaszodás elleni eljárások közé tartozik.

Az esztétikai beavatkozás során a páciens saját hajának átültetésével fedjük le, töltjük meg a kopaszodó területet. A hajbeültetés egyaránt alkalmazható öröklődő kopaszodás és nem öröklődő hajvesztés esetében, például heges hajhiány elfedésére is.

            A hajbeültetést az teszi lehetővé, hogy a hajhullást az esetek többségében okozó DHT hormonra a hajhagymák nem mindegyike érzékeny, így van ez például a tarkó tájékáról kinyert hajhagymákkal. Ebből adódóan az e területről kinyert hajszálak a hajbeültetést követően életünk végéig a fejbőrben maradnak, és akár már egyetlen
hajbeültetés is elegendő lehet a természetes hatású, dús frizura eléréséhez.

hajbeültetés-hajkinyerés

hajbeültetés-hajbehelyezés