Krónikus seb ellátás, seb kezelés, vákuum kezelés

2023-07-12 by himgmedical
Minimál csomag

Ügyfeleinknek lehetősége van krónikus sebek ellátására, sebkezelésre és vákuum kezelésre, ambulánsan végezhető sebészeti beavatkozás során, beutaló nélkül, Budapesten a 13. kerületben.

Krónikus seb ellátás

A krónikus sebek olyan sebek, amelyek hosszabb ideig nem gyógyulnak megfelelően, és általában hosszú távú orvosi ellátást igényelnek. Ezek a sebek lehetnek nyomásfekélyek, diabéteszes lábsebek, vénás lábszárfekélyek vagy más eredetű sebek. Az ambuláns sebészeti úton történő ellátás egy hatékony módszer a krónikus sebek kezelésére, és lehetővé teszi a betegnek, hogy a beavatkozás napján már haza mehessen és otthonában gyógyuljon.

A krónikus sebek ellátása során a sebész vagy a sebészeti csapat alaposan megvizsgálja a sebet és annak környezetét. Az első lépés a seb megfelelő tisztítása és fertőtlenítése, hogy minimalizálják a fertőzés kockázatát. Ezután a sebész sebkezelő anyagokat vagy kötéseket alkalmazhat a seb felületén, hogy elősegítse a seb gyógyulását és a nedvesség szabályozását. A sebkezelés célja, hogy megóvja a sebet a külső környezeti hatásoktól, és megteremtse a megfelelő feltételeket a seb gyógyulásához.

Vákuum kezelés

Az ambuláns sebészeti úton történő kezelés részeként a vákuumkezelés (NPWT) egy hatékony módszer a krónikus sebek kezelésére. Ez a kezelési forma magában foglalja egy speciális vákuumkészülék használatát, amely egy szilárd, légmentesen zárt kötéssel van összekapcsolva a sebbel. A vákuumkészülék létrehoz egy alacsony nyomású környezetet a seb körül, és egyenletes szívóhatást gyakorol a sebre, ami segít az exudátum (sebváladék) eltávolításában és a seb nedvességtartalmának szabályozásában. Ezáltal a vákuumkezelés elősegíti a seb gyorsabb gyógyulását, csökkenti a fertőzés kockázatát és segít a sebek hegesedésének minimalizálásában.

Az ambuláns sebészeti úton történő krónikus sebek ellátása többnyire rendszeres sebkontrollt és kötéscserét igényel, cserélni a kötéseket és szükség esetén módosítani a kezelést. Ez a folyamat lehetővé teszi a seb folyamatos monitorozását és a gyógyulási folyamat ellenőrzését, és lehetőséget ad a betegnek, hogy aktívan részt vegyen a kezelésben.

Fontos megjegyezni, hogy minden krónikus seb egyedi, és az ellátás megköveteli az alapos vizsgálatot és a személyre szabott kezelést. A betegség és az egyéni egészségi állapot alapján az orvos kiválasztja a legmegfelelőbb kezelési módszert. Fontos továbbá, hogy konzultáljon egy tapasztalt sebész vagy sebészeti csapattal, akik szakértelmükkel és tapasztalatukkal segítenek a krónikus sebek kezelésében. Az időben történő kezelés és a megfelelő sebkezelés lehetőséget nyújt a betegnek a jobb életminőség eléréséhez és a sebek megfelelő gyógyulásához.

A HIMG Medical sebész szakorvosa:

Dr. Fekete Krisztina

Dr. Fekete Krisztina

Sebész szakorvos

Dr. Fekete Krisztina

Dr. Lendvai András

Sebész szakorvos

Jelentkezés vizsgálatra:

Jelentkezzen hozzánk még ma sebészeti szakrendelésre beutaló nélkül Budapesten, a 13. kerületben
Jelentkezzen vizsgálatra az alábbi telefonszámon:
+36 30 207 4588

Kedves Páciensek!

Sebészeti szolgáltatásaink jelenleg nem elérhetőek.
Megértésüket köszönjük!