Benőtt köröm kezelése

2023-07-12 by himgmedical
Minimál csomag

Ügyfeleinknek lehetősége van benőtt köröm kezelésére és kimetszésére, benőtt gyulladt köröm műtétre ambulánsan végezhető sebészeti beavatkozás során, beutaló nélkül, Budapesten a 13. kerületben.

Benőtt köröm műtét:

A benőtt köröm egy olyan állapot, amelyben a köröm széle a bőr alá nő, és irritációt, gyulladást és fájdalmat okozhat. Ez a leggyakrabban a lábujjakon fordul elő, különösen a nagylábujjnál. A benőtt köröm kialakulása számos oka lehet, beleértve a helytelenül vágott köröm, a túl szoros cipő viselése, a sérülések vagy a genetikai hajlamot és a gombás megbetegedéseket.

A benőtt körömre jellemző tünetek közé tartozik a bőrpír, duzzanat és fájdalom a köröm szélénél. Gyakran jelentkezik gennyes váladékozás és a köröm alatti bőr érzékeny és érintésre fájdalmas lehet. A súlyosabb esetekben a benőtt köröm súlyos fájdalmat és korlátozott mozgékonyságot okozhat, ami jelentősen befolyásolhatja az életminőséget.

A benőtt köröm gyakran sebészi ellátást igényel. Az ambuláns műtét helyi (vezetéses) érzéstelenítésben történik. Az érzéstelenítőt a lábujj tövénél adjuk be, így a gyulladt területen is teljes érzéskiesés érhető el. A műtét lényege, hogy a körömlemez szélét hosszában levágjuk, kivesszük a bőr alá benőtt körömrészt, valamint a körömágy területén a köröm növekedéséért felelős osztódó sejteket is eltávolítjuk. Így a beavatkozás után a körömlemez keskenyebb lesz, mely a benövésre kevésbé hajlamosít.

A benőtt köröm műtétje után a sebgyógyulás és a megfelelő sebápolás kiemelkedő fontosságú. A sebfelszín tisztántartása, napi kötéscseréje szükséges. A sebész követi a gyógyulási folyamatot és ad utasításokat a sebápolásra, kötéscserére és szükség esetén gyógyszerek, például antibiotikumok alkalmazására. A köröm helyes vágása és a megfelelő cipőviselési szokások betartása is fontos a tünetek enyhítése és a további problémák megelőzése érdekében.

Fontos megjegyezni, hogy minden benőtt köröm eset egyedi lehet, és a kezelési tervet az orvos határozza meg az adott beteg alapján. Az időben történő diagnózis és kezelés segíthet megelőzni a szövődményeket és elősegíti a gyorsabb gyógyulást. Az orvos tanácsokkal szolgálhat az otthoni sebápolásra, a kötéscserére és az esetleges fájdalomcsillapítókra vonatkozóan.

A HIMG Medical sebész szakorvosa:

Dr. Fekete Krisztina

Dr. Fekete Krisztina

Sebész szakorvos

Dr. Fekete Krisztina

Dr. Lendvai András

Sebész szakorvos

Himgmedical

Sebészeti szakrendelés ára

Jelentkezzen hozzánk sebészeti szakrendelésre

39.000 Ft – tól
  • Benőtt köröm kezelése
  • Beutaló nélkül
  • Ambulánsan végezhető sebészeti beavatkozás
  • Budapesten a 13. kerületben

Jelentkezés vizsgálatra:

Jelentkezzen hozzánk még ma sebészeti szakrendelésre beutaló nélkül Budapesten, a 13. kerületben
Jelentkezzen vizsgálatra az alábbi telefonszámon:
+36 30 207 4588

Kedves Páciensek!

Sebészeti szolgáltatásaink jelenleg nem elérhetőek.
Megértésüket köszönjük!