Atheroma kásadaganat, faggyúciszta eltávolítása

2023-07-11 by himgmedical
Atheroma kásadaganat, faggyúciszta eltávolítása - HIMG Medical

Ügyfeleinknek lehetősége van Atheroma kásadaganat és faggyúciszta eltávolítása, ambulánsan végezhető sebészeti beavatkozás során beutaló nélkül, Budapesten a 13. kerületben.

Atheroma kásadaganat jellemzői

Az atheromák leggyakrabban háton, tarkón, arcon, hajas fejbőrön kialakuló, bőrrel összefüggő tömött csomók. Métretük változatos a néhány milimétertől a több centiméterig terjedhet. Tokkal rendelkeznek, bennékük igen jellegzetes sárgásfehéres törmelékes, kásaszerű anyag. A betegség oka a faggyúmirigyek kivezetőcsövének elzáródása, a mirigyben termelődő váladék nem tud kiürülni, ez okozza a növekvő méretű elváltozásokat. Férfiakban gyakoribb, illetve egyéni hajlam észlelhető, ilyenkor gyakoriak a többszörös, visszatérő atheromák. Az elváltozás jóindulatú, de a pangó váladék hajlamosít a felülfertőződésre, gyulladás és tályog gyakran alakul ki atheromák talaján. A gyulladt atheroma igen fájdalmas, bőrpír, váladékozás észlelhető, melyhez láz, hidegrázás társulhat.

Az atheromák kezelése sebészi. Az elváltozás kimetszése javasolt. A kiújulás megelőzése és a megfelelő sebgyógyulás érdekében az atheromát egészben, tokkal együtt távolítjuk el a sebet priméren zárjuk. Felülfertőzött atheroma esetén a gyulladásos folyamat megszüntetése az elsődleges cél, szükség lehet feltárásra, a gyennyes váladék kiürítésére. Ilyenkor az elváltozás tokja nem mindig távolítható el, ezért a gyulladásos jelek megszűnését követően, későbbi időpontban a teljes kimetszés elvégzése javasolt.

A HIMG Medical sebész szakorvosa:

Dr. Fekete Krisztina

Dr. Fekete Krisztina

Sebész szakorvos

Dr. Fekete Krisztina

Dr. Lendvai András

Sebész szakorvos

Himgmedical

Sebészeti szakrendelés ára

Jelentkezzen hozzánk sebészeti szakrendelésre

39.000 Ft – tól
  • Atheroma kásadaganat, faggyúciszta eltávolítása
  • Beutaló nélkül
  • Ambulánsan végezhető sebészeti beavatkozás
  • Budapesten a 13. kerületben

Jelentkezés vizsgálatra:

Jelentkezzen hozzánk még ma sebészeti szakrendelésre beutaló nélkül Budapesten, a 13. kerületben
Jelentkezzen vizsgálatra az alábbi telefonszámon:
+36 30 207 4588

Kedves Páciensek!

Sebészeti szolgáltatásaink jelenleg nem elérhetőek.
Megértésüket köszönjük!