Vírus Teszt Szűrés Ára – Gyorsteszt 15 perc alatt Budapesten

Koronavírus szűrés Budapest

Koronavírus gyorsteszt Budapesti magánklinikán – 15 perces eredménykimutatással

Aggódik vagy csak szeretné megtudni, hogy a közelmúltban találkozott-e a szervezete koronavírussal?  Úgy érzi a közelmúltban voltak koronavírus fertőzésre utaló jelek? Szeretné megtudni, hogy esetleg már át is esett-e rajta?

Koronavírus

Mikor érdemes elmennem koronavírus vizsgálatra?

A gyorsteszt elvégzését mindenki Önállóan kezdeményezheti. A fertőzés járhat súlyos vagy enyhe tünetekkel, de teljesen tünetmentesen is lezajlódhat. Ha aggódik vagy csak szeretné megtudni, hogy a közelmúltban találkozott-e a szervezete vírussal vagy voltak erre utaló jelek, így fertőzés lehetősége nem zárható ki, akkor célszerű időpontot kérni egy szerológiai vizsgálatra Ön, de akár a családja számára is.

A teszt kimutatja, hogy átesett-e a szervezet a koronavírus fertőzésen vagy sem.

Mire jó a koronavírus gyors teszt? Hogyan állapítható meg a fertőzöttség? COVID-19 Teszt

A koronavírus fertőzés tesztelésére 2 megbízható módszer létezik:

1. PCR teszt

Ez a tesztelési módszer a kórokozó azonosításán alapszik, amely a páciens vér mintájában jelenlévő kórokozó DNS-e vagy RNS-e alapján történik. A kórokozó gyakran a fertőzés elején kimutatható, mielőtt a COVID-19 IgM és IgG antitestek megjelennének. Ehhez a módszerhez komoly laboratóriumi felszerelések szükségesek.

2. Az antitestek szerológiai vizsgálata/ gyorsteszt

Ez a fajta szerológiai vizsgálat kimutatja az aktív COVID-19 IgM és IgG antitesteket az emberi vérből. Korszerű megbízható teszt, mely nálunk azonnal elérhető.

A koronavírussal megfertőzött szervezet immunválasz útján reagál a kórokozókra, elsősorban a már fent említett antitestek termelésével és a testhőmérséklet növelésével.

Az antitestek az immunrendszer részét képezik. Minden termelődött antitest egyedi, hogy felismerje a kórokozók felületén lévő specifikus szerkezetet. Ezt a szerkezetet hívják „antigénnek” és ez az antitest-indukáló szerkezet, amely kötődik az antigénhez, semlegesíti, károsítja majd elpusztítja azt. Az antitest és az antigén kombinációja hozza létre az úgy nevezett immunkomplexet, amely segítségre hívja, aktiválja az immunrendszer működését.

Így ez a módszer nem magát a kórokozót keresi, hanem az antitesteket, amelyeket a szervezet állít elő a kórokozók ellen. Ez a teszt azon a tényen alapul, hogy a COVID-19 aktiválja a szervezetben az lgM és lgG antitesteket, amelyek a COVID-19 antigénnel együtt kizárólag a SARS-1, SARS-2 = COVID-19 és MERS esetén fordulnak elő.

Az antitest kimutatási képesség függ a szervezetben található antitestek számától. Természetesen ez rendkívül egyéni és nagyban függ a fertőzésen átesett személy  egészségi állapotától, életkorától, immunrendszerétől.

Koronavírus gyorsteszt HIMG klinika

Mikor mutatható ki a koronavírus fertőzöttség?

A koronavírus gyorsteszt esetében a legtöbb betegnél a fertőzés időpontjától számított 10. napon (egyéntől függ) kimutatható az antitest szintje. Teljes biztonsággal 14 nap után. Ez az úgynevezett ablakperiódus. Amennyiben a páciens a teszteléstől számított 10 napon belül fertőződött meg, úgy nem vagy kisebb eséllyel mutatható ki a fertőzöttség.

Hogyan történik a koronavírus vizsgálat?

A pácienseink megadott időpontra érkeznek a klinikánkra. Ezt követően rövid adminisztráció után az ujjbegyet megszúrjuk és egy csepp vérből a gyorsteszt képes kimutatni a specifikusan koronavírus ellen termelődött már említett IgM és IgG antitesteket. Az eredmény a tesztcsíkból 15 percen beül detektálható, melyről ügyfeleinket helyszínen azonnal tájékoztatjuk.

Koronavírus gyorsteszt Budapest

Hogyan értékeljük a koronavírus gyorstesztet?

1. IgM negatív és IgG negatív

Egyértelmű következtetés nem vonható le, kétféle lehetőség állhat fenn: A személy lehet, hogy nem fertőződött, de az is lehet, hogy a fertőzés korai szakában van, amikor még nem mutatható ki az ellenanyag jelenléte. Ez az ugynevezett ablakperiódus.

Feladat: Az általános rendszabályok betartása, illetve ha karantén egyébként indokolt, akkor annak betartása. A gyorstesztet meg kell ismételni 2-4 héttel később és a két teszt összevetéséből lehet a helyzetet értékelni

2. IgM pozitív és IgG negatív

A páciensnek nagy valószínűséggel aktuális koronavírus fertőzése van.

Feladat: Háziorvosát kell értesítenie, aki a beteg klinikai állapotától függően dönt az otthoni kezelés lehetőségéről vagy az aktuálisan érvényes szabályok szerint az illetékes kórházi osztályra történő beutalásról. Az érvényes jogszabályi kötelezettségnek megfelelően értesítjük a népegészségügyi hatóságot.

3. IgG pozitív, ami mellett az IgM akár pozitív, akár negatív

A páciens átvészelte a fertőzést, mai ismereteink szerint már nem jelent fertőzésveszélyt a környezetére.

Feladat: Az általános rendszabályok betartása. Az érvényes jogszabályi kötelezettségeknek megfelelően ez esetben is értesítjük a népegészségügyi hatóságot. A páciens környezetének szűrővizsgálata indokolt – erről a népegészségügyi hatóság dönt.

Koronavírus szűrés Budapest

Mennyire pontos a koronavírus COVID-19 teszt eredménye?

A teszt a pozitív esetek több mint 95%-át mutatja ki.

Érdemes a tesztet 2-4 hét eltelte után megismételni, hogy biztosan kizárjuk a fertőzöttséget. Ez csak úgy lehetséges, ha ez idő alatt otthon marad és nem találkozik másokkal.

A szerológiai vizsgálatokon alapuló gyorstesztek később jeleznek, ezért sürgős helyzetben nem alkalmazhatók, például a beteg rossz általános állapota, láz, köhögés, fulladás esetén. Ilyen esetben sürgősen értesíteni kell a háziorvost telefonon, aki az érvényes eljárási rend szerint intézkedik a beteg további ellátásáról.

Mi a helyzet akkor, ha a páciens tünetmentes vagy a megbetegedés olyan enyhe kimenetelű, amelyet a teszt nem képes kimutatni?

Amennyiben a páciensnek enyhe betegségre utaló tünetei vannak és nincs tisztában vele, hogy COVID-19 fertőzött-e, valószínűleg nem fog orvoshoz fordulni, így a fertőzést egyébként sem mutatnák ki. Szerológiai teszt használata esetén az eredmény 95%-ban megbízható. Ha a tesztet 24-48 óra múlva megismétlik, az eredmény jobban megerősíthető.

A teszt csak egy eszköz az emberek kezében, és nem helyettesíti a józan észt. Amennyiben a beteg okkal feltételezi, hogy COVID-19 fertőzött, akkor mindig úgy járjon el, mintha fertőzött lenne.

Helyettesíti a teszt az orvosi vizsgálatot?

NEM! Ha koronavírus fertőzés gyanúja áll fenn és jártál a fertőzött területek valamelyikén, vagy kapcsolatba kerültél fertőzött személlyel, mindig úgy járj el, mintha már te is fertőzött lennél.

Koronavírus teszt ára Budapest

A koronavírus gyorsteszt és a tesztelés ára:

Normál: 19.500,- Ft
Express: 29.500,- Ft

Koronavírus teszt ára

Koronavírus gyorsteszt azonnali eredménnyel Budapesten

Mi az Ön tennivalója, ha részt kíván venni a koronavírus gyorstesztelésen.

A teszt kiértékelésének ideje körülbelül 15 percet vesz igénybe.

 • Koronavírus tesztelési időpontot az alábbi telefonszámon tud kérni hétköznap és hétvégén is 8:00-18:00 között:

  06 30 207 4588

 • Kapcsolatfelvétel e-mailben: info@himgmedical.hu
 • A klinika címe:
  HIMG Medical
  Szegedi Út 56/2
  1135 Budapest

A torlódás és tömeg elkerülése végett kérjük, pontosan érkezzen és tartsa be a 2 méteres távolságot a klinika közvetlen környezetében is.
Rendelőnkben egyszerre maximum 2 személy tartózkodhat, így kérjük kint a bejárat előtti fedett átriumos részen, vagy gépkocsijában várakozzon, ha előbb megérkezik.

Családtagok természetesen jöhetnek egyszerre is a vizsgálatra.

Koronavírus szűrés Budapest

Belépés a klinika területére kizárólag szájmaszkban és a kézfertőtlenítés a klinika bejáratánál elhelyezett fertőtlenítő automatából kötelező!Koronavírus szájmaszk